Over mij

Goede fotograaf met plezier in haar werk

Ik zal me even voorstellen. Ik ben Irene van Kessel uit Den Haag en al sinds mijn tienerjaren vind ik fotograferen geweldig om te doen. Al tijdens mijn opleiding aan de Fotoacademie en later als professioneel fotograaf heeft de mens mij altijd enorm geboeid als onderwerp voor fotografie. Fotografie is een prachtig beroep waarin ik me helemaal in mijn element voel. Niet op de laatste plaats door het menselijke aspect. Ik heb gemerkt dat ik door de tijd te nemen om contact te maken en door goede voorbereiding het verschil kan maken met mijn foto’s. Door goed te luisteren kan ik feilloos met mijn werk aansluiten op jouw wensen. Mooi licht, de juiste setting en uitstraling maken een foto een fantastische herinnering. Emoties en belangrijke momenten in een mensenleven vormen in mijn foto’s de rode draad.

Werkgebied en vakgebied

Van mensen die ik fotografeer hoor ik vaak dat ze zich bij mij op hun gemak voelen. Door de jaren heen heb ik gemerkt dat het hierdoor gemakkelijker is om mooie spontane foto’s te maken. Het plezier dat ik in mijn werk heb, straalt vaak uit naar degene die ik fotografeer.  Mijn fotografie varieert van portretten (van familieshoot tot loveshoot en van zakelijk portret zwangerschapsshoot), bruidsfotografie of een trouwreportage op locatie, maar ook bedrijfsfotografie. Ik fotografeer in heel de Randstad en ver daarbuiten.

 

aardig

Goede voorbereiding

Mooie foto’s beginnen met een prettige samenwerking tussen opdrachtgever en fotograaf. En met een goede voorbereiding. Daarom vind ik het als professioneel fotograaf belangrijk te weten wat er van me verwacht wordt. Persoonlijk contact is onmisbaar om ervoor te zorgen dat je de foto’s krijgt die je zo graag wilt hebben. Of het nu gaat om een kennismakingsgesprek voor een bruidsreportage of een informeel gesprek bij een kopje koffie om de ideeën te bespreken voorafgaand aan een portretsessie. Net even de tijd nemen om te luisteren naar wat je in gedachten hebt kan het verschil maken. Hoe beter het contact tussen de fotograaf en de opdrachtgever is, hoe mooier het eindresultaat zal worden.

Beste apparatuur

Om een goed resultaat te kunnen garanderen werk ik met de allerbeste fotoapparatuur en lichtsterke objectieven. Hierbij werk ik met tenminste twee verschillende camera’s en back-up materiaal. Voorafgaand aan de fotosessie overleg ik met jou waar je graag de foto’s wilt laten maken. Ik bekijk de mogelijkheden zodat dit geen onverwachte verrassingen oplevert. Daardoor kan ik me concentreren op datgene wat het belangrijkst is: jullie onvergetelijk in beeld brengen.

Professionele fotograaf met afgeronde vakopleiding

Fotoacademie Rotterdam – Opleiding tot fotograaf ( diploma behaald in juni 2011 ).

Gevoel en sfeer zijn essentieel in mijn werk. Ik kies mijn modellen en locaties met zorg uit om tot een passend geheel te komen. Ik hecht veel waarde aan een goed contact met zowel de opdrachtgever als met het model. Hoe beter deze is, hoe beter het eindresultaat.

Quote van Bas Adriaans, Fotograaf:

“Irene heeft altijd een mysterieuze kant in haar fotografie. Zij zal de toeschouwer altijd iets te raden laten, waardoor je geboeid blijft en je blijft afvragen wat de werkelijkheid is. Zij heeft de gave om met haar beelden een blik te gunnen tijdens een gestolen moment…… Dat is knap gedaan!”

Nominatie Photo Academy Award

De portretserie voor mijn eindexpositie is door Theo Audenaerd van Volkskrant Magazine genomineerd voor de Photo Academy Award 2011. Het werk is geëxposeerd in het Fotomuseum in Den Haag en het FOAM in Amsterdam. Daarna is de expositie nog voortgezet in Antwerpen, Eindhoven, Groningen en Rotterdam.

Exposities

Van mei 2009 tot en met heden zijn er diverse werken van mij geëxposeerd in onder andere M Restaurant Den Haag, Fotogalerie Rotterdam, Pakhuis 33 in het Westelijk Handelsterrein Rotterdam, Fotomuseum Den Haag, Beurs van Berlage Amsterdam en Stadsschouwburg Rotterdam