Werkwijze

Jullie gaan trouwen!

Een huwelijksdag draait om liefde, romantiek, plezier, humor, al het moois van het leven in één dag. Als trouwfotograaf ben ik steeds bezig om voor jullie het mooiste resultaat te krijgen, zodat jullie hier altijd met veel plezier op kunnen terugkijken. Zijn jullie benieuwd hoe ik te werk ga? Lees dan even verder.

Persoonlijk contact

De juiste fotograaf kiezen voor jullie bruiloft is een belangrijke beslissing. De keuze van de juiste fotograaf is een kwestie van gevoel. Als dat goed zit, dan is de kans groot dat jullie de trouwfotograaf kunnen vertrouwen. Persoonlijk contact heel belangrijk. Dat kan via Skype of WhatsApp, maar bij voorkeur tijdens een kennismakingsgesprek. Ik vind het super om de plannen voor jullie bruiloft te horen en jullie kunnen kijken of het goed klikt.  Voor mij is het heel belangrijk om een goed beeld te krijgen van het soort foto’s dat jullie mooi vinden. Daarom laat ik tijdens een kennismaking diverse trouwfoto’s zien zodat jullie kunnen aangeven waar jullie blij van worden of waar jullie minder enthousiast over zijn. Hoe beter ik weet wat jullie in gedachten hebben, hoe beter het eindresultaat zal worden. Ook neem ik tijdens een kennismaking diverse voorbeeldealbums mee. Veel bruidsparen worden meteen enthousiast en willen die dan ook graag bijbestellen. Uiteraard ligt de keuze bij jullie.

Voor de bruiloft: Proefsessie oftewel loveshoot

Vinden jullie het leuk om alvast wat voorpret te krijgen voor de bruiloft en willen jullie al wat mooie foto’s van jullie tweeën? Of moeten jullie nog een beetje wennen aan het idee dat er straks een fotograaf rondloopt die jullie de hele dag in het middelpunt zet? Een proefsessie of loveshoot is een goede manier om op ongedwongen manier te wennen aan de camera. De proefsessie  helpt om te kijken hoe jullie zo mooi mogelijk op de foto komen. Een goed idee, want met dat in het achterhoofd kunnen we een zo goed mogelijk resultaat krijgen op de grote dag zelf. In relatief korte tijd (ongeveer een uur) maken we een romantische reportage van jullie tweetjes, waarbij ik tips geef om zo goed mogelijk op de foto te komen. Deze fotoshoot kan plaatsvinden op een locatie naar keuze, bijvoorbeeld het strand, een mooi park, of daar waar jullie elkaar voor het eerst ontmoet hebben. Jullie bepalen waar en wanneer. Kijk voor de kosten van de proefsessie of loveshoot.

Tip:  Het is een leuk idee om de foto’s van de loveshoot voor de uitnodigingen te gebruiken of te laten zien op de beamer tijdens het feest.

Jullie bruiloft

De grote dag is aangebroken… Op jullie trouwdag maak ik een mooi beeldverhaal van de bruiloft. Belangrijke momenten, emoties, ik zorg dat het mooi wordt vastgelegd. Dit doe ik op originele manier in een ongedwongen stijl en altijd in overleg met jullie. Ik werk altijd met tenminste twee camera’s om afwisseling in beeldhoek en sfeer af te krijgen. Als jullie op de dag zelf speciale wensen hebben, laat het me dan gerust weten. Ik ben er voor jullie! Samen zorgen we dat het mogelijk wordt gemaakt. Ik maak graag onverwachte spontane foto’s, maar sommige bruidsparen vinden het leuk om een foto in scene te zetten, voor een grappig effect. Dat kan natuurlijk ook. Bruidsparen hebben zelf vaak hele originele ideeën. Gooi ze vooral in de groep, want samen maken we er wat moois van!

Snelle levertijd

Na de bruiloft zorg ik ervoor dat jullie de trouwfoto’s binnen 2 tot 3 weken in huis hebben. Deze ontvangen jullie in jpg hoge resolutie, zodat jullie er ook een uitvergroting kunnen laten maken als cadeau voor familie of voor jullie zelf aan de muur. Voordat jullie de trouwfoto’s ontvangen zijn jullie vast super benieuwd hoe mooi ze geworden zijn. Ik zorg ervoor dat jullie niet al te lang hoeven te wachten. De dag na jullie bruiloft krijgen jullie van mij een mail met alvast één of twee favoriete foto’s van jullie grote dag. Deze kunnen jullie alvast sturen naar jullie gasten. Een week na de bruiloft ontvangen jullie van mij een sfeervolle online slideshow met de highlights van jullie bruiloft.  De link van de slideshow kunnen jullie doorsturen naar familie en vrienden.

Trouwalbum

Als jullie een trouwalbum bij me besteld hebben tijdens onze kennismaking, dan zal ik een of twee weken nadat jullie de foto’s hebben ontvangen contact met jullie opnemen. Ik zal jullie vragen om een selectie te maken uit de foto’s voor het trouwalbum. Afhankelijk van het aantal pagina’s in het album maken jullie je selectie. Deze bestaat uit grote foto’s (foto’s die groot worden afgebeeld in het album) en kleine foto’s. In overleg met jullie maak ik van jullie mooiste foto’s een waar kunstwerk  in de vorm van een digitaal trouwalbum.

In een digitaal trouwalbum worden de foto’s niet ingeplakt, maar direct in het album afgedrukt op fotopapier, dat garant staat voor een zeer lange houdbaarheid. Er zijn vele uitvoeringen en soorten papier voor het album, van strak glanzend, silk paper tot fine art. Jullie album wordt op een speciale manier ingebonden en de pagina’s zijn extra verstevigd zodat het trouwalbum een chique uitstraling heeft.

Zekerheid

Uiteraard werk ik uitsluitend met professionele fotoapparatuur. Tijdens jullie bruiloft fotografeer ik tenminste met twee verschillende camera’s met twee verschillende lenzen. Het voordeel is, dat jullie trouwreportage een verrassend geheel wordt met veel afwisseling in beeldhoek (selectieve) scherpte en licht. Voor het geval dat heb ik ook altijd backup materiaal achter de hand. Hierbij gebruik ik lichtgevoelige lenzen zodat bij beperkt licht optimaal gebruik kan worden gemaakt van de mogelijkheden die de hedendaagse techniek te bieden heeft (hoge ISO waarden met relatief weinig ruis). Uiteraard wordt ook de flitser regelmatig ingezet als creatief middel, invulflits of als noodzakelijk kwaad bij donkere binnenlocaties.

 

♥ ♥